Задържаха непълнолетни престъпници

share

Трима непълнолетни грабители са задържани в Девето районно управление.

На 21 декември м.г. 62-годишна жена от София съобщила в полицията, че около 12:15 ч. в ж.к. "Връбница" била нападната и ограбена от четирима млади мъж. Те издърпали от ушите й златни обици, портмоне с 200 лева и документи.

Около месец по-късно, на 18 януари, в полицията е съобщено за подобен инцидент, отново в ж.к. "Връбница" - около 12:30 ч. 61-годишна
столичанка е нападната от трима непознати младежи, които й нанесли удар в лицето и издърпали от ушите и две златни обици.

По двата инцидента са образувани досъдебни производства.

На 6 февруари полицейски служители довели в районното управление трима непълнолетни младежи от София - на 15, 14 и 17 години, известни на инспекторите от Детска педагогическа стая. 15-годишният е регистриран за грабежи, нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и кражби; криминалните прояви на 14- годишния са за кражби, грабежи и лека телесна повреда, а на 17- годишният за грабежи, кражби, наркотици и лека телесна повреда. Тримата са задържани за 24 часа.

В хода на разследването е изяснено, че тримата са автори на грабежите. 17-годишният е разпитан в качеството на обвиняем.

Материалите по двете досъдебни производства са докладвани в Софийска районна прокуратура, където на другите двама са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.198 от НК.

На 14-годишния е взета мярка за неотклонение "надзор на инспектор от Детска педагогическа стая", а на 15- годишният - "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Водещи новини

Още новини