Спипаха измамник с краден "Мерцедес" на границата с Македония

share

В полицията е задържан 31-годишният О.Д., опитал да изкара зад граница противозаконно отнет лек автомобил "Мерцедес", съобщиха от ОДМВР-София.

На 2 ноември миналата година 32-годишен столичанин предоставил с договор за ползване в рамките на няколко дни личния си автомобил "Мерцедес Е 220 CDI". Когато ползвателят О.Д. не върнал колата в уговореното време, потърпевшият подал сигнал в полицията. 31-годишният мъж се укривал от служителите на реда и бил обявен, заедно с колата за издирване. В резултат на проведените оперативни действия на сектор "Престъпления, свързани с МПС" при СДВР на 1 февруари О.Д. бил задържан на ГКПП с Р Македония при опит да напусне страната с автомобила.

В хода на разследването се установило, че през същия месец на миналата година мъжът по идентичен начин успял да измами собственика на друг "Мерцедес". След като била изкарана в Р Македония, колата била предадена на трети човек.

О.Д. е привлечен в качеството си на обвиняем за извършено престъпление по чл.206 от НК и му е наложена мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини