Петко Камбуров оглавява КАТ - Варна

share

Главен инспектор Петко Камбуров е новият началник на сектор "Пътна полиция" - Варна. За назначението има издадена заповед на Министъра на вътрешните работи, съобщиха от местната полиция.

Директорът на Областната дирекция на МВР комисар Иванов вече представи новият шеф на пътните полицаи.

Петко Камбуров е в системата на МВР от 2002 г. От 2009 г. до 2011 г. е работил като инспектор в група "Административно - наказателна дейност " в сектор "Пътна полиция" - ОДМВР - Варна, а от 2011 г. до момента е бил началник на група "Регистрация и отчет на пътни превозни средства и собствениците им" , също в сектор "Пътна полиция" .

Началническият пост в "Пътна полиция" - Варна бе овакантен преди месец. Заемащият длъжността Валери Борисов бе уволнен заради злоупотреба със служебен бензин. На два пъти вече бившият началник на КАТ в морската столица заредил личния си автомобил със служебната карта за гориво. Щетите за ведомството са за по-малко от 100 лева, но според Закона за МВР наказанието в такива случаи е уволнение, коментира освобождаването комисар Иванов. Като причина за уволнението на Борисов се спрягаше и злоупотреба с полицейското Порше.

Водещи новини

Още новини