Спипаха двама, задигнали бетон помпа (снимка)

МВР
share

Служители на Главна дирекция „Национална полиция“ задържаха двама, откраднали товарен автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При проведена полицейска операция от служители на отдел “Криминална полиция” при ГД “Национална полиция” на 4 февруари късно вечерта в района на Околовръстен път край село Герман след преследване е задържан специализиран товарен автомобил “Бетон помпа” - “Мерцедес”. До реализацията се стигнало след постъпил непосредствено преди това сигнал за подготвяно престъпление - кражба на специализирана строителна техника. Товарният автомобил бил откраднат от строителен обект в близост до бул. “Симеоновско шосе”.
След проведени допълнителни оперативно-издирвателни действия вчера в София и Пловдив, са задържани двама криминално проявени - С.Б. на 44 години от София и Н.С. на 36 години от Пловдив. Те са регистрирани в полицията за кражби.

Стойността на строителния автомобил е над половин милион лева. По оперативни данни той е трябвало да бъде продаден и изнесен в страни от Близкия Изток.

С.Б. и Н.С. за задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Работата по разследване на случая продължава.

Водещи новини

Още новини