В Шумен спипаха извършителите на въоръжен грабеж

share

Шуменските полицаи разкриха грабеж извършен с огнестрелно оръжие часове, след като е бил подаден сигнала за престъплението.

Около 00.25ч. на 12-ти януари от търговски обект на улица ”Съединение” в Шумен в полицията е получен сигнал чрез паник бутон. След като пристигнали на място, служителите на реда били информирани от 25 годишната продавачка, че неизвестени лица с маска са влезли в магазина и са насочили срещу нея огнестрелно оръжие. Бандитите отнели 150 лева и 8 кутии цигари марка”Давидоф”. След незабавните действия на полицията извършителите били установени. Това са две момчета на 16 години, 20-годишен мъж, и тримата известни на полицията за кражби, и 17-годишен младеж. И четиримата са от Шумен.

В хода на работата криминалистите установили, че предния ден около 10.00 часа същата група направила опит за въоръжен грабеж в златарско ателие в областния град, като извършителите заплашили с пистолет собственика, но мъжът оказал съпротива и те избягали.
Установена била и тяхната съпричастност към извършен грабеж в началото на месец декември. На алея близо до училище в града младежите нанесли побой на 42-годишен мъж и извършили грабеж на чантата му с лични документи и два мобилни телефона.

Четиримата са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл.199 ал.1 т.2 от НК.

Водещи новини

Още новини