Задържаха фалшификати на маркови спортни стоки

интернет
share

Митничари задържаха голямо количество фалшификати на маркови спортни стоки на Митнически пункт (МП) "Капитан Андреево”, съобщиха от Агенция "Митници".

Три опита за контрабанда в три поредни дни предотвратиха митническите инспектори на МП „Капитан Андреево”. Първият по време и количество е извършен в късните нощни часове, когато превозно средство с полска регистрация влиза в страната от Турция. При щателната проверка митническите служители откриват 900 спортни горнища, пораждащи основателни съмнения за нарушаване на права върху интелектуална собственост. Иззетите стоки са с етикети на световноизвестната търговска марка “Puma”.

Ден по-късно на МП “Капитан Андреево” служители на Митница Свиленград извършват проверка на бус “Опел”, пътуващ от Турция през България и управляван от черногорски гражданин. В него са открити 72 спортни анцуга с етикети “Adidas”.
На следващия ден отново на МП “Капитан Андреево” митническите служители проверяват лек автомобил с български регистрационен номер. В личния багаж на пътник от колата са открити недекларирани 35 тениски с къс ръкав с етикети ”Adidas”и ”Nike”.

Всички фалшиви стоки са задържани при прилагане на гранични мерки за защита на права върху интелектуална собственост съгласно Регламент 1383/2003г. на Съвета на ЕС и ЗМГО, като в изпълнение на същите ще бъдат уведомени правопритежателите на търговската марки.

Водещи новини

Още новини