Спипаха контрабандиска, опакована с тютюн

share

Митничарите на Капитан Андреево спряха упорита контрабандистка, опакована с тютюн, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници”.

Само два дни преди началото на новата 2013 година митническите служители предотвратяват 16 опита за контрабанден внос на тютюн за пушене. При един от случаите е открит тютюн за пушене, скрит на различни места по тялото на българска гражданка. 64-годишната А.М. от Ямбол, пристигнала на Капитан Андреево с автобус, пътуващ по редовната линия от Турция за България. По метода на анализа на риска при извършения личен преглед на жената митническите служители откриват по цялото й тяло, облепени с тиксо 6 кг рязан тютюн за пушене. На жената е съставен акт по Закона за митниците за пренасяне на стока, за която се дължи акциз. Оказва се, че за възрастната жена това е пореден опит за контрабанда на тютюн за пушене. Случаят е предаден на Окръжна прокуратура-Хасково във връзка с осъществена системна контрабанда от нарушителката.

Малко по-късно, в същия ден, митническите служители спират за проверка лек автомобил с ямболска регистрация и извършват личен преглед на пътуващия в него 52-годишен мъж като отново откриват по цялото тяло облепени с тиксо пакети с тютюн за пушене с общо тегло 3.900 кг. На нарушителя А.В. от Ямбол е съставен акт за митническо нарушение.

108.800 кг тютюн за пушене и 210 300 къса цигари задържаха митническите служители на Митнически пункт-Капитан Андреево през последните десет дни на отминалата 2012 година. Иззети са 4149 кутии цигари, закупени от Република Турция от 177 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 6366 кутии цигари, за които са съставени 70 акта.

Водещи новини

Още новини