Хванаха младеж, подал фалшив сигнал за бомба в дискотека

share

26-годишен мъж, подал фалшив сигнал за бомба в нощен клуб във В. Търново, е задържан, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Късно снощи, малко преди полунощ, на телефон 112 е получено съобщение от анонимен мъжки глас, че в дискотека „Спайдър" в старата столица има заложена бомба. Органите на реда незабавно евакуират заведението и отцепват района. Извършена е проверка в заведението и на всички помещения в сградата, намиращи се на ул. "Христо Ботев". Самоделно взривно устройство не е намерено.

Разследването показало, че малко по-рано охраната на заведението не допуска 26-годишен търновец в клуба. Той е стар познайник на служителите и управителя на клуба, тъй като и преди е бил хващан на входа, опитвайки да внася алкохол.

Полицейските служители установяват, че обаждането е осъщественно от обществен телефон на "Булфон", намиращ се до площад "Майка България". От него К.П., жител на областния град и студент в столицата, подал невярната информация. По данни на очевидци, мъжът е бил забелязан в района на местопроизшествието и по-късно, докато полицията отцепва и претърсва района.

Извършителят, който не е осъждан и не е известен на МВР, е арестуван около 04.30 часа в дома му и е признал за престъплението. Срещу него е образувано бързо производство за отправено злонамерено анонимно телефонно обаждане с използване на самоделно взривно устройство.

Водещи новини

Още новини