В Турция АПС печели 64,76% от вота, "ДПС-Ново начало"- 28,46%

share

При 82,42% от обработените СИК протоколи на гласувалите българи в Турция, "Алианс за права и свободи - АПС" печели 64,76% от вота (29 496 гласа), докато "ДПС - Ново начало"- 28,46% (12 961 гласа).

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 777

По неофициална информация, за момента в основната битка за гласове между формацията на Доган и "ДПС – Ново начало" на Делян Пеевски превес в Анкара и Измир има Доган, но в Истанбул резултатите са по-близки.

Избирателна активност, сходна с предходния парламентарен вот или малко по-висока, се очаква в Турция.

ЦИК с нови горещи данни: ГЕРБ-СДС печели вота, МЕЧ е новата партия в НС

В секциите в района на Одрин и Тракия са гласували 10 704 души, което е с 10 процента повече от вота през юни. Одобренията от ЦИК за промени на неявили се на някои места членове в секционни избирателни комисии са били получени към 18.00 часа, което е изнервило някои членове на СИК, но заради ниската активност и големия брой секции, напрежение не е имало.

В Истанбул обичайно силни секции като тези в "Авджълар" на моменти бяха празни, но повече гласували е имало в други квартали като например Беликгьозой. Машините бяха предпочитан метод за гласуване, а младите избиратели бяха рядкост.

Внимание в изборния ден привлече кметът на Бурса Мустафа Бозбей, който в деня на размисъл публикува на профила си в "Инстаграм" видео с призив да се гласува за партия с номер 13, т.е. "Алианс за права и свободи - АПС" на Ахмед Доган.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 777

Водещи новини

Още новини