Денков обясни с какъв различен фокус ПП-ДБ ще направят живота ни по-добър

share

"Грижата за младите семейства е на дневен ред в предизборната програма на ПП-ДБ: Да може една майка спокойно да подготви детето си за училище, за да може то да се чувства спокойно в тази среда. Майчинството втората година да бъде в пълен размер също".

Това заяви в ефира на БНТ Николай Денков от "Продължаваме промяната".

"Друг важен приоритет за нас е здравеопазването. Искаме да има безплатни лекарства за хроничните заболявания. Искаме увеличение и на заплатите на медицинските лица". 

Той допълни, че се надява хората да гласуват за тези промени и да виждат, че в лицето на ПП-ДБ, могат да срещнат точно тази подкрепа.

Нашето мото е: "Грижа за хората, грижа за България", каза той, но напомни, че за такива промени има нужда от време, а в последните 4 години в страната никой не успя да си осигури управленско време.

Николай Денков подчерта – досега ПП-ДБ винаги е казвала програмата си и е намирала краткотрайна подкрепа, защото все се намирал някой да събори съответното правителство без ясна идея какво да се прави след това.

"Готови сме да чуем всякакви имена за премиер, стига да говорим за отговорни хора. Който гласува за правителство, той носи политическа отговорност – казваме, че министър-председателят трябва да не бъде обвързан с дадена политическа формация".

"Ние нямаме нито един осъден политик, а това ще стане само с промяната в съдебната реформа. Така че държим на нея", добави Денков.

Във всички системи на правосъдието ни трябва да има честни и отворени конкурси. ГЕРБ искат да си сложат хора, които ще са послушни – това е разликата между нас и ГЕРБ, заяви Денков. 

Гласувайте за нас, ако искате да живеете по-добре – според него, Бойко Борисов бил абсолютно наивен да счита, че всички щели да го подкрепят, защото ще спечели изборите.

ПП-ДБ: Балансът между инвестициите в инфраструктурата и в хората е наш приоритет

Денков изрази мнение, че за да има промяна, трябва хората масово да излязат да гласуват.

Водещи новини

Още новини