Асен Василев: Преди 3 години хората трябваше да избират между хляба и лекарствата, след 4 години - средната заплата ще е 2 000 евро

Novini.bg
share

Преди три години заварихме хора, които трябва да избират между хляба и лекарствата. За тези 3 години нещата започнаха малко по-малко да се променят, доходите тръгнаха нагоре. Това каза на откриването на предизборната кампания на "Продължаваме Промяната - Демократична България" Асен Василев.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 112

"Запазим ли този темп, след 4 години минималната заплата ще е 1000 евро, средната - 2 000. Искаме нормални заплати - такива, каквито има в Австрия, Германия и САЩ", направи заявка той. 

"Започнахме за първи път наистина да инвестираме в здравеопазване, продължихме инвестициите в образование. Няма качество - това е следващата битка. Когато има пари, можем да изискваме качество", обясни Василев. 

До 4 години: минималната заплата в България да стане 1 000 евро, средната - 2 000, предвижда Асен Василев

По думите му, в последните 30 години е било забравено едно от най-ключовите неща, стоящи в основата на развитие на икономиката - а именно: инвестиции в хората. Именно и затова резултатът е влошаване на демографската ситуация и 1 милион българи, които са напуснали страната. 

"Докато чакаме спасителя, нека да излезем да гласуваме и крачка по крачка да вървим към него преди да се затичаме наистина", призова Асен Василев.

"Не забравихме за мечтите си. Влизаме в тази кампания с тях: с бората за по-качествнео, безплатно образование, с борбата за достъпно здравеопазване. Тук сме - вярваме, че ще бъдем заедно, ние вярваме в успеха", каза на свой ред акад. Николай Денков.

"Трябва да изберем в коя епоха искаме да живеем. "Възраждане" ни предлагат връщане към 1945 г. Колегите от ИТН ни вкарват в чалготека. По-големият колега от ДПС иска да ни върне обратно в годините на Прехода, където хора с по-масивна структура звънят по телефона и едни неща се случват. Колегите от ГЕРБ искат да ни върнат в 2008 и 2009 г., когато цели магистрали изчезваха без никой да ги пита защо. Ние искаме България да отиде стъпка напред към бъдещето. Нещата, случили се в последните години, леко ни доближават до това", каза Кирил Петков.

За Надежда Йорданова от "Демократична България" сред важните неща е да се осигури съд и прокуратурата, които да гарантират, че законът не е бухалка, а щит за нашето бъдеще. 

"Длъжни сме да осигурим бизнес среда, без риск от свръхрегулация, без риск от кражба на бизнеса, среда с по-малко регулаторни режими, с електронни услуги, управление и държавата не се меси на бизнеса и го оставя да генерира добавена стойност", каза Божидар Божанов (ДБ).

"Искам да помоля всички вас, след като сте тук, давате подкрепата си. Положете усилия са я умножим. Вижте хората около вас и им кажете, че на 27-ми октомври има избори. Някои не знаят, затрупни от ежедневните си проблеми. Нека отидат и подкрепят с номер 26 Коалицията ПП-ДБ. Това е политическата сила, която има капацитет да измъне България от политическата криза. Дайте подкрепа на Кирил, Надежда, Асен и Божидар - това са почтени хора с високо образование и имат капацитет да са полезни на българската държава. Имаме план как да изведем България от политическата криза. Готови сме да делегираме част от властта, която ще получим, на изпълнителната власт. Да намерим онзи високоавторитетен човек, готов да заеме поста министър-председател - да е равно отдалечен от партиите. Да има самостоятелността да избере екипа си на правителство, което наистина да направи необходимите реформи. Държавата ни е затънала. Има над 26 органа, които са с изтейли мандата, някои от тях са с два изтекли мандата", заяви ген. Атанас Атанасов (ДБ).

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 112

Водещи новини

Още новини