Бойко Борисов: „Кодгейт“ не е свързан с ГЕРБ и мен, каквото решение вземе ЦИК - ние ще се съобразим 

share

Няма да коментираме дали е вярно, аз не разбирам от кодове. Как щяхте да реагирате вие, ако бяха видели Томислав Дончев да снима кодовете? Оставам на вас и вашата съвест да го коментирате. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, предаде репортер на Novini.bg.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

"Каквото решение вземе ЦИК, ние ще се съобразим с тях. И аз призовавам останалите партии да оставят ЦИК и ДАНС да си вършат работата“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Никой не го е карал да ходи да снима и да ни обвиняват нас. Ние не сме снимали, нямаме кодовете. Ясно е как ставаме трети. В един запис се говореше за ала-бала, как удрят проекта на Слави и това ни кара да бъдем осторожни и мнителни. И преди сме го преживявали. Всички социолози ни даваха преднина и накрая ПП победиха. Как става това? Всичко това ни кара да бъдем мнителни. И аз се обръщам към хората да отидат и да гласуват в неделя, защото това е единственият начин да възтържествува правдата", призова Борисов.

„Това е „Кодгейт“. Не мога да разбера как той кореспондира с ГЕРБ, ДПС и мен? От обед ги призовавам да отхвърлим ветото, да приемем ПВУ. Следобед получаваме упреци. Не мога да разбера с какво ги предизвикахме. Провеждаме си кампания с факти, надъхваме хората – всичко си е в рамките на реда“, подчерта той.

Денков: Няма нищо притеснително, ситуацията се използва, за да се постави под въпрос гласуването с машини

"Нямам спомен този министър да съм го виждал някога, нито заместник-министъра", призна лидерът на ГЕРБ. "Аз не съм съучастник в нито едно от тези неща и ако министърът е натискан, не виждам защо жертвата трябва да бъде наказана. А другият, дето е ходил да снима, да обясни какво е правил“, изтъкна бившият премиер.

"Нека да видим решението на ЦИК. ЦИК е създаден по времето на Мая Манолова в 45-ото Народно събрание, да не кажат после ЦИК на Борисов. Нямаме нищо общо с ЦИК“, припомни Борисов.

"Каква ротация? Тук въпросът е как да се реши въпроса със земеделците, енергетиците, как да си приберем парите от "Лукойл“. Те продължават да си смятат ДДС-то като данък и им се възстановява. Има толкова много неща да се вършат. Довчера вие ме упреквахте, че едва ли не сме подарили София, днес знаят класирането, че сме трети. Не мога да ги разбера каква е тая жажда за власт, мотивите им не мога да разбера, след като сме им дали цялата власт“, завърши Бойко Борисов.

Председателат на ПГ на ГЕРБ в НС Десислава Атанасова заяви: "На втория съвет изслушахме г-жа Габриел, която изпълнява длъжността на премиер. Министърът на електронното управление Йоловски каза нещо много интересно,че г-н Кирил Петков и Божидар Божанов, са му оказвали натиск за поръчки за 600 млн. лв. Ние бяхме повече от 15 човека в тази зала, цялата ЦИК, всички председатели, с изключение на ППДБ. Всички ще сме готови да сме свидетели. Това е нечуван скандал - мандатоносителят да му оказва натиск“, подчерта тя.

 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Водещи новини

Още новини