Борисов обяви какво следва, ако утре ПП-ДБ не влязат в зала за ветото

share

"Утре е прекрасна възможност двете партии (ГЕРБ, Продължаваме промяната-Демократична България бел.ред.), подкрепени от ДПС, да отхвърлим ветото на президента", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Бургас.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1155

"Задоволяваме това, което каза Асен Василев, че проверяват с НАП колко пари рафинерията дължи на държавата", добави лидерът на ГЕРБ. По думите му тази вечер Йордан Цонев ще има среща с Асен Василев и Румен Спецов, за да се определи механизмът за компенсация на потребителите на горива, обяви Борисов.

"Разбирам, че всеки си надъхва електората. Приятелски ги моля утре да отхвърлим ветото, защото в един момент групата на ГЕРБ няма да ме слуша", обясни Борисов.

Кирил Петков: Няма да участваме в предизборния цирк утре в НС

"Остава 1-2 дни до изборите и всички страшно са се изнервили. Почват да се говорят неща, които сигурно не ги и мислят, защото забравят как се случи тази сглобка. Това е правителство, наречено "Денков-Габриел". Габриел не е министър, а е вицепремиер. Чух какви ли не приказки, че няма да има ротация или че министри без съгласието на ПП-ДБ няма да се сменят. Само да напомня, че министри на ПП-ДБ няма да има, ако не са подкрепени от ГЕРБ. Сиреч или няма да има правителство, или трябва да се разберем. Призовавам ги утре да дойдат и да приемем тези две неща, както и да отхвърлим ветото", призова той.

"Ако утре ПП-ДБ не се явят и не отхвърлим ветото, няма да мога да контролирам парламентарната група на ГЕРБ", предупреди Борисов. По думите му депутатите му го заплашват, че следващият път те няма да влязат в залата и ПП-ДБ ще трябва да отхвърлят ветото заедно с "Възраждане" и БСП.

"Хипотетично, ако се откажем от дерогацията, ще падне ли бензинът? Плавно си пълзи нагоре и стана 3,3 лв. Когато беше Промяната, беше 4 лв. Какво се промени в тази рафинерия - токът ли поскъпна, газът ли, заплатите ли? Колегите от "Промяната", когато чуят за "Газпром" и газа, са много твърди, като стане въпрос за „Лукойл“. Като стане въпрос за „Лукойл“ са готови да падне правителството. Това не мога да го разбера", заяви още лидерът на ГЕРБ.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1155

Водещи новини

Още новини