Борисов се вбеси на критиките от ПП-ДБ, че Мария Габриел е трябвало да е по-активна за Шенген

share

"Ако ГЕРБ не спечели, "Хемус" няма да се строи, както нищо не се строи през последните 3 години", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

"Кое е лошото да има заседание, след като може да приемем поправките и от вторник "Лукойл" да плаща по тези 73 стотинки, за които говорим", попита той.

"Ако искат градовете да заприличат на държавата - да не гласуват за ГЕРБ", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Кабинетът към посланиците от ЕС: Таксата за руския газ засяга само "Газпром"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов приветства активността на кабинета по построяването на нови реактори в Козлодуй. "Парламентът е взел решение за 7-ми и 8-ми реактор. Приветствам това, което е направило правителството. Ако ГЕРБ не спечели, няма да се строи "Белене", каза той.

Борисов продължава да настоява за извънредно заседание на парламента в петък. "Длъжни сме да спазят законовия срок от 15 дни за ветото. Не виждам проблем закон, който сме гласували заедно с "Продължаваме промяната"-Демократична България (ПП-ДБ) и ДПС и сега да бъде отхвърлено ветото. Той е важен за плащанията по плана за възстановяване. В него има ясно оформен материал, според който от вторник "Лукойл" ще започне да плаща тези 73 стотинки. Доказахме година и половина, че между единия и другия бренд разликата е от 60 до 100 долара. Тази дерогация дава предимство пред другите в Европа, затова трябва да е по-евтин бензина и дизела за Българите. Карахте по 4 лв и Асен Василев обвиняваше младежкия ГЕРБ, че вдига цените. Сега пак сме виновни", ядоса се лидерът на ГЕРБ. 

„И премиерът Денков, и Мария Габриел, а и всички ние, аз, Кирил Петков, направихме всичко необходимо, което можеше да се направи досега. Законодателни промени, МВР заработи по-добре. Всички държави имат проблеми и за да ги решат, използват такива външнополитически теми", каза още Борисов.

"Мария Габриел им е виновна? Представяте ли си по мое време да имаше такъв въпрос, аз да съм невинен, моя министър да е виновен. Колко сте се изкривили и вие", обърна се Борисов към журналистите, които го попитаха за недоволството на ПП-ДБ към Мария Габриел. "Моя милост като бе премиер, друг да ми е виновен - представяте ли си такъв въпрос? Вие не сте виновен, външната министърка е виновна", заяви той, видимо ядосан. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Водещи новини

Още новини