Рая Назарян (ГЕРБ) разкри ще се кандидатира ли Борисов за премиер и защо вчера се появи с емблематичния шлифер

NOVA NEWS
share

Решението за изпращане на военна помощ на Украйна е взето от 48-ото Народно събрание и отговорността това решение да се изпълнява е на служебния кабинет. Президентът е отговорен за този служебен кабинет, а изпълнителната власт трябва да приема и изпълнява решенията на законодателната власт. В следващото Народно събрание ние няма как да поискаме вот на недоверие на служебния кабинет. Според мен вицепрезидентът Йотова орповерга твърденията на президента Радев, като каза, че служебното правителство ще изпълни изцяло решението за предоставяне на военна помощ на Украйна.

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS кандидат-депутатът от ГЕРБ - СДС Рая Назарян, която коментира днешното изказване на президента Радев в Брюксел, че България няма да участва в предоставянето на снаряди за Украйна. 

Радев от Брюксел: България се ангажира с производството на снаряди за нуждите на наши партньори, а не за Украйна

"Ако ГЕРБ - СДС спечели изборите на 2 април, вероятността да се състави редовно правителство е много по-голяма, защото ние сме искрени в това наше намерение. В един редовен кабинет трябва да се носи политическа отговорност, но трябва да има и експерти. Нашият бъдещ кабинет ще бъде смесица точно от това - силни политически личности, които знаят как да се справят и решават проблемите и силни експерти, които със своите знания и експертиза ще помогнат да преодолеем кризите. Първата задача е да се създаде редовно правителство, което да внесе бюджет", категорична бе тя.  

Бойко Борисов: 100 пъти ще им върна бюджета, докато не видя заделени пари за обещанията на Асен Василев

"Шлиферът, с който се появи вчера Бойко Борисов, говори за пълна готовност и мобилизация за действия. Той го носеше, когато беше главен секретар на МВР и решаваше редица кризи и проблеми. Този шлифер е послание, че сме готови да действаме в условията на кризи. Трябва пълна мобилизация и решителност в тези трудни времена, това е посланието на шлифера. Не мисля, че Бойко Борисов ще бъде кандидат за премиер отново", разкри за финал Рая Назарян. 

Водещи новини

Още новини