Лъчезар Борисов: Няма заплаха за промяна на курса от лев към евро

  • 18 март 2023 16:49

  • 399
  • 2
Лъчезар Борисов: Няма заплаха за промяна на курса от лев към евро
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Няма заплаха за промяна на курса от лев към евро. Бордът е изключително стабилен в България. Рисковете, които се коментират, са в средносрочен и в дългосрочен план. Не се говори за фиксирания курс лев-евро. Това заяви в предаването „Офанзива” по Нова нюз бившият министър на икономиката Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин.

Според него, за да се стигне до теглене на заем от Международния валутен фонд, трябва да има стабилност от действащо правителство.

Красен Станчев: Всички данъчни облекчения трябва да отпаднат

„Докладът на Министерство на финансите ни казва, че имаме тежко наследство. За да не стигнем до теглене на заем от МВФ, трябва да има политическа и фискална консолидация. Имаме нужда от стабилност в момента. За да не се налага заем от МВФ, не трябва да имаме дълг от 50-60 млрд. нова емисия от дълг, защото тогава инвеститорите няма да ни вярват и да ни дават заеми, обясни бившият министър на икономиката”, каза Борисов.

Той е привърженик на единните ставки за ДДС, но когато няма стресови ситуации. "Трябва да върнем инвестициите в Брутния вътрешен продукт. Инвеститорите като се върнат в страната ни да провокират растеж, който да носи приходи”, каза Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин.

Заради аналогията с 1996-1997 г. каза, че не вижда какво още има за приватизация при областните управители, в армията, бившите летища.

„Таванът на надценката е неработеща, антипазарна мярка”, заяви Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин и поясни, че подобна мярка е имало във Венецуела. Това ще доведе до дефицит, прогнозира той.

Мая Йорданова
399 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бояджията

2023.03.19 | 11:18

2
Истината винаги излиза на повърхността
PaulaFox

2023.03.18 | 22:39

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини