Никола Минчев: Борисов се сети за антикорупционните закони след края на 48-ото НС

Кадър: БТВ
share

При предишните избори преценихме, че обединението ни с "Демократична България" няма да доведе до по-добър резултат. Но сега трябва да дадем ясен избор на българските граждани – дали да гласуват за крачка напред, или продължаване на застоя. Тези, които желаят България да продължи напред, следва да гласуват за нас. Това заяви в ефира на "Лице в лице" по bTV Никола Минчев от коалицията ПП-ДБ.

Той увери, че от коалицията ще направят всичко възможно, за да съставят редовно правителство, ако спечелят вота на 2 април.

Минчев поясни още, че влизането в коалиция с ГЕРБ след изборите "не стои на дневен ред".

По темата с антикорупционното законодателство той иронизира лидера на ГЕРБ, че се е сетил, че има и други приоритети, освен промените в Изборния кодекс.

Господин Борисов обаче се сети за антикорупционните закони след края на 48-ото Народно събрание и след като се появиха новите имена по списъка "Магнитски", посочи Никола Минчев.

Ето къде се очертава лидерски сблъсък на 2 април

На въпрос дали е възможно БСП да бъде отново коалиционен партньор в управлението, бившият председател на парламента обясни, че със социалистите вече имат сериозни различия, давайки примери с позицията им за Украйна и промените в Избория кодекс, които ги гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС.

Относно решението на ЦИК да брои резултатите от изборите заедно Минчев предупреди, че подобно действие сваля доверието в изборния процес и призова българските граждани да гласуват масово на 2 април, тъй като само така се бори ефективно купеният и манипулиран вот.

Водещи новини

Още новини