Христо Иванов: Намираме се в много тежка криза, завещана ни от ГЕРБ

Кадър: БТВ
share

Намираме се в много тежка криза, причините са заложени от правителството на ГЕРБ. Още миналата година настоявахме за план за ударна ваксинация и за по-адекватни икономически мерки. Настоявахме за информационна кампания, за която искахме да се отделят и пари от бюджета. Това е криза, която удря националната сигурност и поради това призовахме президентът да свика Съвета по национална сигурност. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

По думите му прави впечатление, че Румен Радев не е отправил апел към хората да се ваксинират.

Световната наука казва, че ваксината спасява живот. Може да не са идеалните ваксини, но подтискат разпространението на вируса, така че такъв призив от президента трябва да има, смята Иванов.

,,Хората са угрижени, уморени са от липсата на перспектива. Трябва управление, което може да даде перспектива за сериозна промяна. Това е, което чакат хората, трябва ни амбициозно управление. Трябва всички да направим така, че България до пет или седем години да стане най-доброто място за живеене на Балканите'', допълни той.

И "Демократична България" с жалба във ВАС за броенето на разписки

На въпрос дали Делян Пеевски е причината да бъде избран за водач на листата на Демократична България във Велико Търново Христо Иванов отговори положително.

Да, това е мотивът ми и той е много важен. Защото той посяга към символа на българската държавност, защото Търново е символът на нашата държавност, такаче това не е случайно действие. Мафиотското овладяване на България се дължи на модела на Сараите. Трябва да изберем за каква държава се борим и трябва да си освобождаваме държавата град по град и селище и селище, чийто епицентър е Велико Търново, разясни съпредседателят на "Демократична България".

Христо Иванов пак призова: Нито глас за Пеевски. ДПС посяга на символ с кандидатурата му във В. Търново

По отношение на бизнеса Иванов отчете, че той изпитва най-сериозни проблеми относно закоността, образованието на работната ръка и преминаването към цифрови технологии.

За да се ограничи мачкането на държавата, ние можем да намалим бюрократичното време с до 70%, можем да реформираме енергетиката... има начини България да направи скок в своето развитие и да стане най-доброто място за живеене, заяви на финала Христо Иванов.

Водещи новини

Още новини