Петър Волгин: Силната президентска битка добра за българската демокрация

bulphoto (архив)
share

Президентската битка вече изглежда с по-голям заряд и по-интересна. Това заяви журналистът Петър Волгин в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Битката за президент е партийна, каза от своя страна журналистът Веселин Стойнев.

„Партиите се крият зад гърба на кандидатите, а това е излишно. Партиите трябва да са откровени с избирателите и да поемат цялата отговорност. Ако искат хората да им вярват трябва да излязат и да кажат: „Това е човекът, зад който заставаме“. Това е изключително вредно за политическия климат в страната“, смята Волгин.

Лозан Панов официално влезе в битката за "Дондуков" 2 след регистрация в ЦИК

„Когато се явите с инициативен кандидат номерата на партиите са от 1 до 10 и така е по-малко вероятно избирателите да се объркат, отбеляза Стойнев.

„Излъчените кандидати са добри. Румен Радев е добра кандидатура, ГЕРБ направи силен ход с избора на проф. Герджиков. Лозан Панов също е една силна кандидатура. Това е добре за българската демокрация. Колкото по-силни са кандидатите, толкова по-добре е за демокрацията в страната“, категоричен е Петър Волгин.

Според Стойнев избирателите ще започнат да наблюдават процеса по-рационално.

Президентските избори няма да се размият в парламентарните избори, прогнозира той.

„Единственото различни на тези избори е, че имаме една нова партия със заявка във властта. Какво ще бъде това различно? До момента не съм чул нещо зашеметяващо. Единственото, с което се запомниха до сега е делението на почтени и непочтени“, заяви Волгин.

„Другото странно е, че още не са се овластили, а вече раздават постове“, добави той.

Стойнев прогнозира, че служебното правителство ще започне да понася негативи от управлението си. Няма как да не се стигне и до Румен Радев, защото това правителство е назначено от него.

„Служебното правителство вече търпи негативи. Не бива да бързат да отварят шампанското. Румен Радев трябва да внимава да не направи грешна стъпка“, предупреди Петър Волгин.

 

Водещи новини

Още новини