Борисов потвърди за проф. Герджиков и обяви: Радев се изживява като президент, премиер и диктатор

bulphoto (архив)
share

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на официалната церемония по откриването на галерия на бившия министър на културата Вежди Рашидов. 

Пред журналисти той коментира подкрепата за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент.

"Аз се занимавам с важни неща. Не ми се говори за духовното състояние на изпаднал в криза човек. Преди 5 години обясняваше какъв държавник съм, сега глупостите му нямат край", изтъкна Борисов по повод думите на президента, че се крие.

Проф. Анастас Герджиков: Важно е да не затваряме знанието между стените на университета

„Познавам го Радев, не е такъв смелчага да каже, че се крия. Но ако го е казал… Той е много страшен. Той, Бойко Рашков са много страшни. Ние се крием, плашим се. Той да внимава Деси какво му казва”, коментира Борисов.

"Не вярвам, че Радев може да каже тези неща. Ако е казал това, той не разбира какво е работил пет години. Вечерта след изборите, който стане президент, трябва да е президент на всички българи. Имахме 2-3 кандидатури - на Дончев на Митко Николов. Преди 10-ина дена дойде Краси Велчев и каза, че в академичните среди се обсъжда кандидатурата на проф. Герджиков", обясни лидерът на ГЕРБ.

Според него ако Радев е прав и двамата излязат един срещу друг – държавата ще бъде разделена.

"На нас ни трябва мир, смирение. Проф. Гердижков е ректорът на ректорите. Какъв по-голям обединител може да се намери? Приемаме, че Радев е прав, излизам аз и разделяме народа. Това ли търсим или търсим човек, който може да ни събере всички заедно", попита Борисов.

По думите му Радев през цялото време се изявява и като диктатор, и като президент, и като управляващ.

"Мен ме интересуват парламентарните избори. Засега социологията е добра. Надяваме се да сме първа политическа сила. А на другите избори съм сигурен, че симпатизантите на ГЕРБ, а и много други хора ще подкрепят умен, красив образован, спокоен, нормален и добър човек пред диктатор. В това съм убеден", отсече Борисов.

 

Той категорично заяви, че партията ще подкрепи проф. Герджиков, в комитета му ще влязат хора от ГЕРБ, а ректорът на СУ сам ще определи своето вице.

"Коя партия излъчи кандидат? БСП излъчи ли - не. "Демократична България", "Има такъв народ" излъчиха ли кандидат- не", негодува председателят на ГЕРБ.

"Тези хора не могат друго, освен да атакуват. Чудовищна инфлация, цените рязко нагоре. Тежка ще е ситуацията на тези, които ще трябва да управляват през януари и февруари. Спад с 63% на инфлациите. Забраниха на журналистите да ходят да гледат кораба. Сигурен съм, че вече този кораб тече. Както каза Младен Маринов, ако бяхме ние на власт, сега щях да съм ги накарал с жива верига и кофи да го вадят този кораб", продължи Борисов. 

"Дотук с уравновесения "натовски" генерал": ГЕРБ видя изнервеност в поведението на Радев

"Изведнъж Радев както беше сам, сега ще загуби. Неговата игра е да се бият двама генерали, да разделят народа и през това време държавата да фалира. Предпочитам Банкя пред "Калина" и неговите басейни и палати, в които живеят", категоричен е бившият министър-председател.

"Чух за намеренията на проф. Герджиков и аз осъществих връзката с него. Аз го потърсих", разкри представителят на ГЕРБ и бивш министър на образованието Красимир Вълчев. Той добави, че преди 10 дни е имало среща между него и проф. Герджиков, а след това е имало среща между него и Бойко Борисов.

Вълчев обяви, че проф. Герджиков има подкрепата на академичната общност и на почти всички ректори в страната. "Надяваме се ние да сме само една от партиите, които ще го подкрепят. Оттук нататък той ще си търси подкрепа.

ГЕРБ ще участва в президентската кампания, но както лидерът на ГЕРБ каза, приоритет са ни парламентарните избори", завърши бившият образователен министър.

Водещи новини

Още новини