Харизанов: Високомерието, с което Румен Радев влиза в предизборната битка, може да му изиграе лоша шега

Кадър: БНТ
share

Не мога да потвърдя или да отрека за г-н Анастас Герджиков. Радев нека да насочи усилията си в по-важни неща, а не да се вълнува кой е кандидат-президентът на ГЕРБ. Кандидатът ни ще е по-добър от него. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов от ГЕРБ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Това е решението на ГЕРБ и малко са партиите, които са издигнали свой собствен кандидат, за да упрекват нас, че се бавим, призова той.

Ново 20: ГЕРБ няма да има собствен кандидат, а ще подкрепи ректора на СУ?

„Скоростта, с която кризите застигат служебното правителство работи срещу президента. Самочувствието и високомерието, с което г-н Румен Радев влиза в предизборната битка може да му изиграе лоша шега“, прогнозира политическият анализатор.

„ГЕРБ влиза в битката като политическа сила, която се е променила, осъзнала е грешките си и си е взела поуки“, подчерта Георги Харизанов.

„Аз бях привърженик на обща дясна кандидатура в лицето на Петър Стоянов. Трябваше да бъде направено усилие, да бъде протегната ръка и всички сериозни демократи да се обединят за това“, уточни той.

„Сега всички са в конфликт с всички, всички са изолация“, обобщи политическата ситуация Харизанов.

Според него има сериозна нужда в листите на ГЕРБ да има промяна. По-важни са обществените възприятия и е нужно да се протегне ръка към симпатизантите.

 

Водещи новини

Още новини