Вигенин: Стремим се БСП да е решаващ фактор, Радев ни увери, че подкрепя принципите ни

Кадър БНТ
share

Ние гледаме много сериозно на парламентарните избори. В следващите дни ще станат ясни водачите на нашите листи. Започва активна работа по кампанията. Смятаме да се представим убедително така, че да сме решаващ фактор. Това заяви Кристиан Вигенин в студиото на „Още от деня“ по БНТ.

По темата за кандидатурата на Радев каза: „Винаги се намира повод да се търси под вола теле. Винаги сме се регистрирали за президентските избори. Номинацията на структурите е в подкрепа на Радев и Йотова. Принципната подкрепа за тази кандидатура беше дадена още през април месец“.

По думите му подкрепата на БСП никога не е стояла под въпрос: „Колкото по-близък си с някого, толкова по-лесно можеш да му задаваш трудни въпроси. Той ни увери, че подкрепя принципите на БСП“.

От БСП биха разговаряли с "Продължаваме промяната", Анастасова разкри отношенията Радев-Нинова

„Ние не ревнуваме, че други партии го подкрепят, а напротив – радваме се. Ветрилото е разтворено. Ще се стремим този въпрос да бъде приключен на първи тур“, допълни Вигенин.

Според него в момента има свръхконцентрация на власт и трябва да бъде възстановен нормалния конституционен ред.

Той каза, че има много въпросителни около новия проект „Продължаваме промяната“: „Предстои да видим дали ще бъде партия със свои принципи и идеология. Това, което сме чули и видели, е доста откъслечно.“

Вигенин изрази мнение, че новият проект не е продължение на служебния кабинет: „Петков и Василев са десни хора и около тях се събират такива хора“.

„Хората в 45-тия и 46-тия парламент видяха усилията на БСП за нормален диалог. Ние няма да диктуваме условия, но имаме самочувствието, че сме партия без която не може да има устойчиво управление“, коментира заместник-председателят на БСП.

Той изключи възможност за коалиция с ГЕРБ и БСП. Според него електоралната стабилизация на ГЕРБ се дължи на невъзможността на новите партии да сформират правителство.

Водещи новини

Още новини