Тома Биков: Рашков е опасен за демокрацията!

Bulphoto, архив
share

Свидетели сме на безпрецедентен изборен ден. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ на извънреден брифинг. 

"Свидетели сме на изборен хаос, на ЦИК, която реши да започне работа в 9 часа при старт на изборния ден в 7 часа. На ЦИК която е контролирана от президента Радев,и която прехвърли правомощия на Районните избирателни комисии", каза още той. 

Даниел Митов: Гласувайте разумно! Емоциите оставете за финала на европейското

Станахме свидетели на блокирали машини, хора които не могат да упражнят правото си на вот или не искат – най-ниската изборна активност от 30 години насам", категоричен бе Биков.

"Това е само фона на всичко, случващо се в този изборен ден. За първи път в новата демократична история, вътрешен служебен министър излиза да прави кампания в полза на определени политически сили. И в ущърб на други – в случая нашата", коментира кандидатът за депутат. 

"Рашков дава интервюта, в които назовава поименно ГЕРБ, агитира в полза на други партии, защото очевидно в уплашен от резултата. В последните два месеца Рашков мачкаше по всички възможни нашите членове, симпатизанти и активисти. Въпреки това не получи желания резултат. И сега два часа преди изборния ден, той излиза директно да агитира и отново погазва закона", каза Биков.

Рашков е опасен за демокрацията, завърши Тома Биков от ГЕРБ. 

Той обяви, че още в първия ден на 46-то Народно събрание ГЕРБ ще извика Рашков в парламента за изслушване.

"Това е резултатът от систематично насаждане недоверие - най-ниската активност от 30 години", разкри водачът на листите на ГЕРБ-СДС в Добричко Деница Сачева. 

"Видяхме куриозни случаи с машини - издаване на касови бележки от машини, два пъти да се позволява да се гласува", допълни тя. 

"Дали ще искаме касиране на изборите? Ще видим сигналите и ще преценим", заяви Даниел Митов.

Водещи новини

Още новини