По-малко са кандидатите за депутати в Габровско на извънредния вот

Булфото (архив)
share

По-малко кандидати за народни представители са се регистрирали в Районната избирателна комисия /РИК/ в Габрово за извънредния вот на 11 юли, в сравнение с изборите на 4 април; с осем по-малко са и политическите формации.

Сто и петнайсет са кандидатите за депутати в Седми габровски избирателен район, регистрирани от 22 политически сили; няма инициативни комитети. На изборите на 4 април е имало 132-ма кандидати от 30 политически сили. Това показват данните, обобщени в законоустановения срок от РИК.

Томислав Дончев се регистрира за участие в парламентарния вот

Най-известен и познат в Габрово сред водачите на листи е бившият вицепремиер Томислав Дончев /ГЕРБ/, който е бил кмет на Габрово, народен представител и евродепутат.

Коалицията "БСП за България" е с водач Крум Дончев, когото габровци познават от три месеца, тъй като той водеше лявата листа и при вота на 4 април. Движението за права и свободи и този път залага на тукашния си лидер Мелекбер Велева, а осемчленната партийна листа е съставена от познати в региона лица. Добре познати в града са и кандидатите от седемчленната листа на коалицията "Демократична България - Обединение", водена от общинския съветник Ивелин Стоянов.

Шестчленната листа на партията "Има такъв народ" води Деляна Пешева, коалицията "Изправи се! Мутри вън!" е избрала за водач Георги Табаков.

По предварителни данни, съобщени от РИК, секциите в четирите общини на Габровския регион ще са около 230, а 1700 членове на секционните комисии ще работят по места в деня на извънредния вот.

Водещи новини

Още новини