Николай Ненчев: Ние сме в зловещ сценарий

Булфото
share

"Ние сме в зловещ сценарий. 45-ият парламент започна разследвания по конкретни схеми и не ги довърши. Защо с мандат от 2-3 месеца не довърши разкритията, а много бързо прехвърли властта на Румен Радев и на служебния кабинет, който действа на ръба на закона... Не е работа на служебния кабинет да променя ключови позиции. Защо се залагат тези подводни камъни и каква е целта. По пътя на Лукашенко ли вървим днес?". Това попита пред БНР Николай Ненков, лидер на БЗНС, бивш министър на отбраната. 

БЗНС ще се яви на предсрочния вот на 11 юли с партията "Консервативно обединение на десницата" (КОД) на Петър Москов.  

"Идеята винаги е била за обединение на демократичните сили, на десницата. Получих подкрепа за Съюз на национално обединение на десницата. "За България без компромиси" е девизът, под който се обединихме", каза Ненчев и поясни, че фокусът на обединението ще бъде върху децата и върху щастието на българските граждани: "В това отношение няма да правим компромиси". 

В предаването "12+3" Ненчев допълни, че преди повече от две години е прогнозирал, че президентът Румен Радев ще се опита да дестабилизира държавата, като започне от службите за сигурност, и ще опита да отклони страната от евро-атлантическия път. 

БЗНС се присъедини към коалицията на ВОЛЯ и НФСБ

Ненчев коментира още, че като министър е правил малко компромиси, но е платил висока цена заради това. 

"Пет години бях подсъдим за това, че съм защитил българския национален интерес. Случилото се остави неприятно чувство, че живеем в държава, в която не се спазва законът", каза още Ненчев. 

Водещи новини

Още новини