Ненчев приветства избора на Антъни Блинкен: България има нужда от верни приятели и лоялни партньори

  • 24 ноември 2020 13:36

  • 562
  • 0
Ненчев приветства избора на Антъни Блинкен: България има нужда от верни приятели и лоялни партньори
© Булфото, архив

Добра новина за България! Антъни Блинкен е номинацията на новоизбрания президент на САЩ за стратегическия пост - Държавен секретар.
Познавам Антъни Блинкен. Имах възможността да работя с този харизматичен и брилянтен дипломат, приятелски настроен към България. Разговорте ни винаги са били откровени и искрени, с обща визия за единството и сътрудничеството между свободния и демократичен свят! Това коментира бившият военен министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

"Убеден съм, че номинацията за Държавен секретар на Антани Блинкен е в интерес на демократичния път на България във вътрешно и виншнополитически план. Вярвам, че в негово лице евротлантическата принадлежност на страната ни ще е защитена много повече от хибридните и геополитическите набези на евразийската доктрина", отбеляза той.

Джо Байдън потвърди, че ще назначи Антъни Блинкън за държавен секретар на САЩ

"Днес, в тези трудни времена, България има нужда от верни приятели и лоялни партньори. Успех, Антъни!", подчерта още Ненчев.

Заместникът на Джон Кери ни благодари, че поддържаме стабилността в региона (снимки)

Антъни Блинкен посети България през май 2016 г. Той се срещна тогава и с премиера Бойко Борисов. 

Последвайте канала на

Novini.bg
562 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини