Теменужка Петкова с коментар за постигнатите резултати и за евентуалните коалиции

Булфото
share

Опитваме да си свършим нашата работа и да си свършим нашите ангажименти. Ние имахме един успешен мандат. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в ефира на Нова телевизия по повод предстоящите избори у нас.

По думите ѝ в рамките на този мандат от ГЕРБ са постигнали много сериозни резултати и в сферата на заплащанията,  и на социалните услуги. "Това само говори и хората го виждат", категорична е тя.

Петкова заяви, че всеки един от министрите и вицепремиерите ще продължат да изпълняват задълженията си. "Когато всеки един от нас е ангажиран с партийно мероприятие, то той ще е в отпуск и няма да се ползва държавен ресурс, за да се организира това мероприятие", допълни още Петкова.

Месец преди вота: ГЕРБ водят убедително, борбата е за третото място

"Нямам притеснение по отношение на честността на изборите. Нито една партия или политик не отговаря за тях. Най-голямата гаранция за честността на вота е всеки един български гражданин, който има някакви съмнения в честността на вота, да сигнализира компетентните органи", добави още тя.

Според нея няма по-голяма легитимация от това да получи доверието на българските граждани и възможността да състави правителство. "Винаги ще има недоволни от резултата на изборите, но е важно да зачетем волята на българските граждани. Нека да видим какво ще кажат българите", заяви Теменужка Петкова.

"ПП ГЕРБ има своя лидер и своя председател, който е много ценен, и пред нас не стои въпросът той да не е министър-председател. Ако се спечелят достатъчно гласове, то тогава ясно се носи отговорността в управлението", категоричен бе енергийният министър.

На въпрос с кого може да съставят правителство, Петкова заяви, че няма как да са по-конкретни след като не са видели как ще гласуват българите. "Към този момент се явяваме в коалиция със СДС и сме съставили правителство с Обединени патриоти. Изправени сме пред един много тежък период, в който трябва да преодолеем здравната криза, да се справим с икономическите последици, а затова е необходимо едно стабилно управление", каза Теменужка Петкова.

Що се отнася до енергетиката ни, тя заяви, че България работи много активно за диверсификацията на пазара.

 

Водещи новини

Още новини