Сотир Цацаров с подробности за изборните нарушения

Булфото (архив)
share

Главният прокурор Сотир Цацаров гласува в 28 секция на "ОУ Петър Берон" в Пловдив.

"Гласувах за Пловдив, такъв какъвто трябва да бъде, какъвто го знам от времето, когато съм бил дете и какъвто желая да бъде сега. Пловдив не се описва с епитети, той се описва с име - Пловдив. Гласувах, защото вярвам в Пловдив", заяви той след като упражни правото си на вот. 

"Преписките за изборни нарушения са 1317, откази са 1046. 56 преписки са изпратени на други компетентни органи. 217 остават за работа. С 200 са се увеличили преписките по сигнали за нарушения само във вчерашния ден", коментира главният прокурор.

"Обвиняемите лица са 13. Досега имаме 95 досъдебни производства. Общо четирима са с мярка “задържане под стража”, каза още той.

"Бившият кмет на Гърмен е задържан за 24 часа. Арестуван е във връзка с купуване на гласове. Купуването на гласове е било за един кандидат", потвърди Цацаров ареста на Ахмет Башев.

"В Горна Оряховица са задържани три лица с подозрение за купуване на гласове", допълни главният прокурор.

"Нарушения има навсякъде, но по-скоро всички са свързани с компетенцията на ЦИК, а не на прокуратурата", коментира Цацаров. 

"В Кардам е на лице една версия за отравяне, работи се усилено. Не става дума за умишлени действия или умишлено отравяне. На този етап всяко изявление ще е пресилено", разкри той по случая с починалото 9-годишно дете.

"Защо да ме притеснява това, че президентът не е подписал указа за назначаването на Иван Гешев. Никой не очаква той да вземе решение между два тура. Пълният стенографски протокол от заседанието на ВСС беше публикуван в четвъртък. Това също е причина за забавянето', завърши Сотир Цацаров. 

Водещи новини

Още новини