Сотир Цацаров награди прокурори

  • 18 ноември 2019 16:29

  • 319
  • 1
Сотир Цацаров награди прокурори
© Прокуратура на Р България

Днес, 18.11.2019 г., главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в връчи награди на г-н Валери Първанов – прокурор,  завеждащ отдел „Досъдебен“  и  на г-жа Славка Славова – прокурор, завеждащ отдел „Административен“ във Върховната касационна прокуратура.

Двамата са наградени с най-високото отличие в системата на ПРБ – грамота и „Кортик на Прокуратурата на Република България“, за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните им задължения. Прокурор Валери Първанов работи в органите на съдебната власт от 01.02.1980 г. Продължителният му магистратски стаж е преминал в системата на прокуратурата, където се е развивал последователно и възходящо по съответните нива на кариерно и професионално израстване. Заемал е длъжностите заместник-районен прокурор на районна прокуратура – Плевен, военен прокурор във Военно-окръжните прокуратури в Плевен и София, прокурор и завеждащ отдел в Прокуратурата на въоръжените сили. От 01.01.1999 г. е прокурор във Върховна касационна прокуратура. За периода от 2006 г. до 2013 г. е заместник на главния прокурор при ВКП. Към настоящия момент е завеждащ отдел „Досъдебен“ във Върховна касационна прокуратура.

Цацаров: Нямам основания да променя избора си да подкрепя Иван Гешев

Прокурор Славка Славова работи в Прокуратурата на Република България от 01.08.1979 г. Изпълнявала е длъжностите младши прокурор в районна прокуратура Девня, заместник-районен прокурор в Софийска районна прокуратура, прокурор в Софийска градска прокуратура, прокурор в отдел „Следствен“ при Главна прокуратура, а впоследствие в отдел „Следствен“ на Върховна касационна прокуратура. Г-жа Славова е била ръководител на сектор „Инспекторат“ в отдел „Административен“ във ВКП, а към момента е завеждащ отдел „Административен“ във Върховна касационна прокуратура.

В края на м. ноември 2019 г. предстои освобождаването от длъжност на двамата прокурори, поради навършване на 65-годишна възраст.

Сотир Цацаров: Никой не омаловажава президента, излишна е пламенната му защита

Главният прокурор е отправил и предложение до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прокурорите, завеждащи отдели във Върховната касационна прокуратура – Валери Първанов и Славка Славова, да бъдат поощрени и с най-високото отличие на ВСС: почетен знак първа степен – златен, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения, и високи нравствени качества, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на Р България.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
319 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
фак америка ВИВА РУСИЯ

2019.11.18 | 16:40

1

ау, каква свиня

Добави коментар

Водещи новини