Здравко Димитров: Ще работя в постоянен диалог със синдикатите и работодателите

Пресцентър ГЕРБ
share

„Като кмет ще работя в постоянна връзка със синдикатите и работодателите по основните приоритети на града“. Това заяви на среща с актива на КТ „Подкрепа“ кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров. По време на разговора представителите на синдикатите поставиха въпроса за нарушения диалог между синдикат „Образование“ и Общината. 

 Имаме огромен проблем с броя на децата. Те нараснаха на 30 в група, а същото време нямаме и материална база да ги поемем. Няма легла, места за хранене, както и за игра, коментираха учителки от район „Южен“, цитирани от пресцентъра на ГЕРБ.

„Знам, че отговаряте за живота и здравето на децата, а те са буйни и енергични, групите са големи. Запознат съм проблема и затова в моята програма е предвидено строителството на 12 нови детски градини и ясли“, заяви в отговор Здравко Димитров. Според него докато се построят новите сгради, няма как да се връщат деца и помоли учителите за търпение и обеща, ако стане кмет да направи всичко необходимо за подобряване на настоящата база на детските заведения във връзка с увеличеният им капацитет.

Синдикат „Здравеопазване“  постави на срещата проблемът вечният недостиг на средства в  общинското здравеопазване и попита как бъдещият кмет ще реши този заплетен възел. „Необходима е реформа и затваряне на всички дупки, от където изтичат средства. Общинското здравеопазване трябва да стане достъпно и ефективно, а решението ще бъде взето в диалог с всички заинтересовани страни и синдикатите“, бе категоричен Димитров. Същото така той подчерта необходимостта от насочване на усилията за ранна профилактика.  Това не е предизборно обещание. Това е институционално задължение на общината и аз се ангажирам като кмет стриктно да го спазвам. Така че превенцията и профилактиката да обхванат максимален брой граждани“, каза още кандидатът за кмет на ГЕРБ.

Синдикатите поставиха и въпроси за бъдещето на летището, водния цикъл и чиста питейна вода, трафика и въздуха, посочват от пресцентъра на ГЕРБ.

На финала пловдивският лидер на КТ „Подкрепа“ Атанас Кръстев връчи почетен плакет на Здравко Димитров. „Искам да му благодаря, защото възстанови работата на Тристранния съвет за сътрудничество към Областна управа, както и Комитета за безопасни условия на труд. За разлика от някои други негови предшественици, бе в постоянен диалог с нас и решихме много проблеми заедно“, заяви Кръстев при връчването на отличието.

Водещи новини

Още новини