Здравко Димитров и Димитър Колев дадоха старт на розов маратон

  • 13 октомври 2019 17:13

  • 358
  • 1
Здравко Димитров и Димитър Колев дадоха старт на розов маратон
©

Кандидатът за кмет на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на и кандидатът за кмет на район „Западен“ Димитър Колев се включиха в инициатива посветена на превенцията и лечението на рака на гърдата. На Гребната база бе организиран крос и благотворителен базар, като събраните средства ще отидат за борба с коварното заболяване.

"Днес ние си пожелаваме нашите дъщери, съпруги и майки да са здрави, да обръщат внимание на себе си и да заложа на профилактиката, за да не страдат от злокачествени заболявания“, заяви пред участниците Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на преди да даде старт на кроса.

Двамата кандидати на ПП ГЕРБ си закупиха артикули от благотворителния базар. Средствата от него ще бъдат използвани за подкрепа на диагностицираните с рак на гърдата жени и техните семейства, както и за ранна превенция чрез безплатни профилактични прегледи. Днешното събитие е част от програмата на Световният месец за борба с рака на гърдата, който традиционно се отбелязва през октомври.

Инициативата на „Avon“, под надслов „Мисия срещу рака на гърдата“, има за цел да обърне внимание на важността от профилактичните прегледи. До момента в подобни инициативи са събрани и дарени над 1 800 000 лева, с които е закупена мобилна мамографска и ехографска апаратура и са финансирани над 31 000 безплатни диагностични прегледа на територията на цялата страна.

Последвайте канала на

Novini.bg
358 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.13 | 19:57

1

Новинарника! Алооооу... Ще се гълчиме! Защо няма новини за гербавия кандидат- кмет на село Долно Уйно? Големи шпакли правите на ГРОБ за пари! Мърши...

Добави коментар

Водещи новини