Димитър Ганев: ГЕРБ отново ще имат най-много областни кметове

Кадър - БНТ
share

Балотаж в София ще има и той ще е между Йорданка Фанъдкова и Мая Манолова. Фанъдкова и Манолова са най-одобряваните в дясното и лявото пространство и това предчертава сбълъск между тези две кандидатури.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Димитър Ганев от "Тренд". "Два ще са основните субекти, които ще решат балотажа. Най-големият ще е Демоктратична България и гласовете на техните симпатизанти ще са от ключово значение. Не трябва да се подценява поведението и на Ангел Джамбазки, както и разбира се подкрепата на лица като Борис Бонев, Десислава Иванчева", разкри политологът.

"От днешна гледна точка, без да конкретизирам с конкретен брой кметове и общински съветници, зависи от резултатите, ГЕРБ ще запази лидерската си позиция като брой областни кметове. Няма кой да ги победи. Партията вероятно ще намали резултата си от 2015 г., и това ще бъде използвано от опизицията. Битката в София ще даде възможност да се интерпретират изборите и от ГЕРБ, и от БСП. Но това няма да повлияе на управлението като цяло", обясни Ганев.

Водещи новини

Още новини