Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова: Ще насърчим спорта за всички възрасти

Пресцентър ГЕРБ
share

Кандидатът за кмет на Община Русе, издигнат от ПП ГЕРБ, инж. Диана Иванова присъства на откриването на четвъртото издание на международното състезание „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“. Тя беше придружена от областния координатор на ПП ГЕРБ-Русе и народен представител Пламен Нунев, както и от общинския ръководител Росен Даскалов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Регистрираните участници са 200, като има представители от България, Румъния и още осем страни, сред които и Кения. Състезанието с маршрут 15 км. стартира днес от площад „Свобода“, пресича река Дунав през Дунав мост, след което финишира пред часовникова кула в Гюргево.

„Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“ се организира от СЛАК „Дунав“ Русе в лицето на шампионите Евгени Игнатов и Анелия Нунева, както и СК „Гюргево“ с партньорството на Община Русе и община Гюргево, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“, Министерство на младeжта и спорта и др.

В програмата на Диана Иванова за управление на Община Русе е заложен спортът за всички възрасти. Приоритетите предвиждат турнири по квартали за непрофесионални спортисти, както и подкрепа за елитните спортове.

Цялостна програма е разработена за масов детски и юношески спорт срещу затвореното детство пред компютъра. Проектиране и изграждане на скейт-парк, изграждане на нови спортни съоръжения, реконструиране и модернизиране на съществуващите спортни бази и развитие на спортен туризъм, са само част от акцентите в програмата на Диана Иванова.

Водещи новини

Още новини