Светила в кардиологията разкриват как да пазим сърцето си здраво

  • 30 септември 2019 14:09

  • 2170
  • 1
Светила в кардиологията разкриват как да пазим сърцето си здраво
© gettyimages

Плевен ще бъде домакин на Национален фестивал на спорта, здравето и дълголетието на 3 октомври, съобщават организаторите.

Фестът ще започне със здравен панел, посветен на сърдечно-съдовите заболявания.

Светила в кардиологията ще говорят как да се запази сърцето здраво до дълбока старост, кои са симптомите на опасни сърдечно-съдови заболявания, кога да се посети кардиолог. Срещата на 3 октомври е от 10.00 до 11.30 ч. в залата на Военния клуб. Ще участват проф. д-р Арман Постаджиян - председател на Българска лига по хипертония, началник кардиологично отделение в УМБАЛ "Св. Анна" - София, проф. д-р Снежана Тишева - началник Клиника по кардиология и ревматология в Медицинския университет /МУ/ в Плевен и доц. д-р Надя Станчева от Клиниката по кардиология към МУ-Плевен. Целта е да се представи информация как човек да се предпазва от този вид заболявания, съобщават от Община Плевен.

Ще има и демонстрации за правилно измерване на кръвно налягане и кои физически упражнения са подходящи за всеки. Входът е свободен.

Организатор е Българската асоциация "Спорт за всички". Инициативата е под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Общината. Здравният панел е организиран от Българска лига по хипертония и Институтът за здравно образование.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2170 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.30 | 14:39

1

Организатор требваше да бъде онзи кардиохерург с 57000 лв заплата на месец и многото байпаси, който източвал нзок яко, е такиви айдуци са по-важни за управата с опит ,не начунаещи

Добави коментар

Водещи новини