БСП и ГЕРБ в спор за разпределението на партийните субсидии

share

Крум Зарков от БСП и Десислава Атанасова от ГЕРБ коментираха надвзетите партийни субсидии. БСП продължават да настояват за оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради отпускане на по-големи партийни субсидии и искат той да понесе политическата отговорност.

„26 май 2016 година е сакрална дата. Тогава се променя закона да се гласува за „не подкрепям никого”. Тези гласове се смятат и се преразпределят, и се получава субсидия по сгрешена аналогия. На сайта на прокуратура пише, че сгрешеният метод е установен от тази дата нататък”, каза Зарков пред БТВ.

„Този срок е заради давност”, контрира Десислава Атанасова. "Сумата за всички политически партии е между 16 и 18 милиона лева“, уточни тя.

„Аз такава давност не познавам”, отсече Зарков.

„Този ред е действал не само при министър Горанов и управлението на ГЕРБ. Преди него е имало и други финансови министри - Милен Велчев, Пламен Орешарски, Петър Чобанов, Симеон Дянков. По отношение на политическата отговорност, вярно е, че един от политическите лидери Корнелия Нинова е в оставка. Ако се търси отговорност, нека потърсим и нейната”, призова Атанасова.

Водещи новини

Още новини