Андрей Слабаков е избран за евродепутат с преференции

БТВ
share

Голяма част от хората не гласуваха, защото кампанията започна мръсно и компроматно. БСП не водиха кампания за евроизборите, а кампания за окалване на основния си политически опонент в лицето на ГЕРБ и загубиха. Що се касае до хората, които гласуваха за ВМРО, това са преди всичко патриоти и родолюбци, които направиха своя ясен избор в полза на нашата партия. Това заяви министърът на отбраната и лидер на ВМРО в предаването "Лице в лице" по bTV Красимир Каракачанов.

,,В цялата листа от 17 имена шест или седем бяха членове на ВМРО, докато с останалите имаме общи виждания. Това са хора, които ние стимулирахме чрез използването на преференциалното гласуване. Така че ако вземем и втори мандат, Андрей Слабаков най-вероятно ще бъде втория човек след Ангел Джамбазки, който ще отиде в Европейския парламент'', обяви Каракачанов.

,,Със Сидеров имахме уговорката да не се нападаме и каквото сабя покаже и накрая да седнем и да анализираме резултатите. Вместо това той през цялото време говореше за тризонета на Джамбазки в Париж, за сексуалната му ориентация... това просто не е сериозно. Бяха изречени много обидни неща, които започваха още от сутринта. Затова казвам, че не знам как след толкова много гнусотии ще се гледаме с него в очите'', допълни още лидерът на ВМРО.

Относно нападките на Волен Сидеров срещу него, Ангел Джамбазки обяви, че ще заведе дело в съда.

,,Ще се съдим там, има си законодателство. Но когато един човек започне да се интересува от ориентацията на някой друг, това в повечето случаи означава, че самият той има някакви съмнения към себе си'', заяви водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

,,По време на тази кампания се стовариха множество атаки върху нас. Опонентите ни не искаха да спечелят изборите, а да свалят нас, това беше тяхната игра. 24/7 беше окалване и оплюване. В крайна сметка хората избраха да се съсредоточат върху родолюбието и патриотизма, докато всички наши конкуренти водеха нещо средно между цирк и клоунада. Така че осъществихме пробив, за който работим много отдавна'', завърши Ангел Джамбазки.

Водещи новини

Още новини