Ивелина Василева: ГЕРБ налага коректен стил на управление в България

share

Благодарна съм, че получих доверието да бъда част от кандидатите за представители в ЕП от България на ГЕРБ и СДС. Предстоят ни важни избори за България и за Европа. Това заяви в интервю за Izbori.bg кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Ивелина Василева. Тя заяви, че се гордее, че представлява политическата сила, която се е доказала в години, че разполага с личности с голям опит и познания.

Василева бе категорична, че трябва да се подобри средата на живот у нас.

Тя поясни, че ако стане част от следващия ЕП, ще се бори да няма двойни стандарти в ЕС нито по отношение на храните, нито по отношение на третирането на държавите членки в Съюза, защото няма втора ръка хора и втора ръка държави.

Ивелина Василева коментира и поведението на президента Румен Радев, както и искането на БСП Бойко Борисов да излезе в отпуск, защото се използват държавни средства за финансиране на кампанията. Тя напомни, че има ясни разяснения за използването на финансови средства по време на една предизборна кампания. 

,,Не е редно да се използват фалшиви новини", каза тя. Според нея обвиненията към премиера Бойко Борисов са неоснователни. Василева даде пример  днешното решение на НС за създаване на медицински факултет към университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. "Това е изключително важно решение, а колегите от БСП не се включиха в дебата за него и не го подкрепиха'', заяви  Василева.

По думите ѝ днес държавният глава не само трябва да казва, но и да доказва, че е равно отдалечен от всички политически сили. 

,,Изявленията на Румен Радев са изцяло в полза и в синхрон на БСП. Това е явна подкрепа на позициите на опозиционната сила, която е построила своята кампания на обвинения срещу управляващите'', каза Василева.

Тя коментира и дали според нея ще има предсрочни избори. По думите ѝ няма основание за такива.

,,Към настоящия момент бюджетът на държавата се е увеличил с близо 39%'', напомни Василева и обясни, че всички показатели показват, че има положителна тенденция и тя трябва да продължи.

,,ГЕРБ е единствената политическа сила, която налага коректен стил на управление в България'', каза Василева.

На въпрос дали ще успеем да влезем в Шенген кандидатът за член на ЕП от България отговори категорично, че това ще се случи.

Относно бройката на евродепутати, които ще влязат от ГЕРБ и СДС в Европарламента, Ивелина Василева заяви, че не се ангажира с цифри, но целта е те да бъдат максимално повече.

Водещи новини

Още новини