Ивелина Василева предлага сертификат "Зона, свободна от пластмаса"

  • 14 май 2019 13:41

  • 150
  • 0
Ивелина Василева предлага сертификат "Зона, свободна от пластмаса"
© ГЕРБ

Опазване чистотата на Черно море и ограничаване на замърсяването с пластмаси на водите и техните обитатели са екологичните каузи, които кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва ще защитава в Брюксел. Тя представи концепцията си днес в Бургас на форум „Стратегия за нулеви отпадъци за добро състояние на околната среда“, съобщиха от пресцентъра на партията.

Василева се ангажира с изработването и приемането на дългосрочна стратегия за развитие на Черноморския регион. Както и в Бургас да бъде открита Европейска лаборатория за контрол на съдържанието на пластмаси и микропластмаси в морската вода и морските обитатели.

Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва ще работи също така да бъде въведен европейски сертификат „Зона, свободна от пластмаса“, който да се превърне в своеобразен престижен етикет за плажове, заведения, хотели, администрации и пр.

„Идеята за сертификата вече обсъдих с министъра на туризма, Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard, която също я подкрепя. Това може да бъде една важна, българска инициатива в Европейския парламент“, подчерта Василева.

Всички тези усилия са необходими, защото заради замърсяването на водните басейни с пластмасови отпадъци, микрочастици от тях попадат в рибата, която консумираме. В допълнение на това, Черно море е вътрешно море и циркулацията на водата в него е недостатъчна. Още повече, че и река Дунав, която преминава през 10 държави, се влива в него.

Тя коментира, че община Бургас като домакин на форума, както и жителите на града са ангажирани сериозно с темата за опазването на Черно море. „Наскоро направено социалогическо проучване показва, че 92% от бургазлии, анкетирани по темата, подкрепят идеята за спешни мерки срещу замърсяванията на морето с пластмаса. Тази кауза обединява хората, 90% от тях заявяват, че лично се стремят да не изхвърлят отпадъци на плажа и в морето, а 44% от жителите на Бургас полагат усилия да ограничат използването на пластмаса. Това е нашата мисия, трябва да работим за нея“, подчерта Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

„Екологията е кауза отвъд партийните и държавни граници. Тя е начин на живот, който изисква усилия и грижи всеки ден. Аз ще бъде вашия „зелен“ глас в Брюксел“, каза Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, която бе министър на околната среда и водите във второто правителство на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, а в момента е председател на ресорната парламентарна комисия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини