Цветанов във Видин: Европейските избори засягат всеки един регион, община и човек

ПП ГЕРБ
share

Нека всеки един от нас в тази зала, стане посланик на добрите и позитивни неща, които се случват във Видин.  Нека си припомним, че когато през 2015 г. кметът Огнян Ценков пое община Видин, той пое една фалирала община с огромна задлъжнялост. През тези 4 години кметът и неговият екип преминаха  през много трудности, за да очертаят перспективата за своята община. И смятам, че и вашата оценка е, че те се справиха –  с подкрепата на държавната власт, с възможностите, които дава европейската солидарност. Това каза пред близо 250 души заместник – председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов във Видин.

Цветанов проведе среща с жители на общината, в която взеха участие кандидатът за евродепутат Андрей Новаков, народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Видин Владимир Тошев, областният управител Албена Георгиева, кметът на община Видин Огнян Ценков и бившият евродепутат Владимир Уручев. Пред препълнената зала  Цветанов посочи, че при финансово – оздравителния план, който изпълнява общината, е било изключително трудно да се осъществяват дейности по благоустрояване на населените места.

„Жителите на общината обаче не се интересуват от трудностите, защото когато дадат доверието си по време на изборите, хората искат да се отвори нова страница, искат незабавна промяна. И тук е ролята на стабилната държавна власт. Правителството подкрепи Видин с над 18 млн.лв., над 100 млн. лв. влизат в общината по европейски програми - обновяват се училища, ремонтират се улици, променя се площадът, който е лицето за всеки град”, отбеляза Цветан Цветанов.

Той изрази съжаление, че медиите рядко чуват позитивните новини и призова хората да имат отношение за това, което е свършила местната и държавна власт.

Заместник – председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов подчерта, че изборите за членове на Европейски парламент са изключително важни и засягат всеки регион, община и отделен човек. Той бе категоричен, че ГЕРБ принадлежи към политическо семейство, което работи за силна и обединена Европа, Европа на споделените ценности и солидарността.

„Срещу нас са хора, говорещи за всичко, което е отрицание на Европа”, каза още Цветанов. Той припомни призива на водача на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел за единна позиция на българските представители в Европейския парламент по значими за България каузи.

„Жалко е, че нашите основни опоненти не споделят това”, отбеляза Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че на 26 май е необходима убедителна победа за ГЕРБ.

„Победа, която да гарантира стабилността на държавната и местна власт. Нашите кандидати са разпознаваеми и всеки един от тях е направил много. Да ги подкрепим с номер 12 в бюлетината”, призова заместник – председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов.

В рамките на своето посещение във Видин, Цветан Цветанов и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков  връчиха 40 членски карти на новоприети членове в областната организация на ГЕРБ – Видин. Най – възрастният сред тях е 81 – годишният Герго Гергов, а най – младият член е  Едуард Димитров на 19 години.

Водещи новини

Още новини