Цветан Цветанов в Златоград: Европа покрепя България да съхранява своята идентичност

  • 04 май 2019 16:05

  • 671
  • 2
Цветан Цветанов в Златоград: Европа покрепя България да съхранява своята идентичност
© Пресцентър на ГЕРБ

Винаги е имало внушения, че като се присъединим към Европейския съюз ще загубим идентичността си. А виждате какво се случва в Златоград – всяка изминала година гостите и хората с носии са все повече. Никой не отнема идентичността ни. Напротив, Европа подкрепя идентичността ни. Виждате че носията стана нова мода. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по време на шестия поред празник на златоградското чеверме и гайдарското надсвирване.

По думите му Златоград все повече се възприема като перлата в Родопите, където всеки може да се зареди с позитивна енергия.

„Снощи, когато дойдохме да видим как върви подготовката, имаше гости от Дулово, Велико Търново, Видин, Монтана. Това означава, че българите старателно съхраняват традициите си и искат да опознаят родината ни колкото може повече. Европейската солидарност ни дава всички възможности да бъдем част от голямото европейско семейство, но запазвайки същността си като нация със своите бит, култура, обичаи, традиции. Тя ни дава и просперитет. Тук мога да дам за пример всички кметове от Смолянска област, които съумяха да се възползват максимално от солидарността, за да подобрят инфраструктурата и средата за живеене на своите съграждани“, допълни Цветанов.

Призивът на председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на е в тази предизборна кампания да се говори за българските ценности, които тярбва да занесем в Европа. По думите ѝ те трябва да бъдат утвърдени и това трябва да е нашата национална задача. „За съжаление кампанията върви не в посока на политики, ценности и плюсове, които България може да получи от европейското семейство и европейската интеграция, а вървят личностни нападки, лъжи - включително в ефир. Ние обаче никога не залагаме на черния пиар“, посочи Караянчева.

Тя подчерта, че европредседателството от миналата година е било най-успешно и до днес България получава поздравления. „Ние още оттогава трябва да вървим с високо вдигнати глави. И опозицията също трябва да подчертава това наше успешно председателство, успешната ни реализация в Европа. Защото за тези две години наистина България стана лидер на Балканите“, добави още тя.

„За пореден път се убеждавам, че няма по-красива от Родопа планина, няма по-самобитни традиции от нашите, няма по-истински хора от родопчаните. В прекрасния Златоград всичко изброено по-горе днес си даде среща. Среща в един европейски град, град с история, но и град с модерна визия, култура, светски и социален живот. Тук се наложи един нов стил на управление в община Златоград, а за няколко мандата на кмета Янчев хората видяха и усетиха ползите от ЕС чрез вложените европейски средства в различни проекти“, коментира кандидатът за евродепутат Марин Захариев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
671 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
оня с коня

2019.05.06 | 00:57

2

То бива наглост но за такава не сме и сънували. Политици в другите страни подават оставки за смс си и повече не се чува за тях, тия нашите срам нямат от нищо.

????

2019.05.04 | 19:44

1

И ,ТАМ ли ИМА АПАРТАМЕНТ????

Добави коментар

Водещи новини