Борислав Цеков купи социологическата агенция "Галъп"

Nova News
share

Борислав Цеков купи "Галъп интернешънъл Болкан" от досегашните собственици Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. Това става ясно от изявление, публикувано на сайта на социологическата агенция.

"Финализирана беше продажбата на сто процента от акциите на социологическа агенция „Галъп интернешънъл Болкан", която е член на международната асоциация Gallup International със седалище в Цюрих. Учредителите и досегашни акционери в „Галъп интернешънъл Болкан", г-н Андрей Райчев и г-н Кънчо Стойчев, прехвърлиха своето акционерно участие на специално учреденото за целта акционерно дружество „Пакстън Рисърч", оглавявано от доц. д-р Борислав Цеков", се съобщава в изявлението до медии, качено на сайта.

Доц. Борислав Цеков: Президентска република би означавало путинизация и нищо друго

"Правото на пенсия е гарантирано от Конституцията и ние решихме да се възползваме от него" – заявиха г-н Андрей Райчев и г-н Кънчо Стойчев и подчертаха, че отговорността към постигнатото от „Галъп интернешънъл Болкан" в България през последните 33 години е голяма. „Затова търсехме да предадем щафетата на личности, които имат не само разбиране за неговата мисия, но и капацитет за надграждане".

Андрей Райчев:Катастрофите раждат нови партии

От своя страна, доц. Борислав Цеков благодари за доверието и подчерта, че авторитетът на агенцията, изграден от професионализма на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, е безспорен и затова бъдещото развитие ще бъде в дух на приемственост". Същевременно Кънчо Стойчев продължава новия си мандат на член на борда на световната асоциация и президент на едноименната фондация, базирана в Лондон.

Доц. Цеков обяви още, че предстои преструктуриране на агенцията, която ще прерасне в изследователски център с три направления.

Водещи новини

Още новини