Политическият анализатор д-р Борислав Цеков: Тръмп създаде иконичен образ в най-новата история на САЩ

  • 15 юли 2024 09:58

  • 729
  • 1
Политическият анализатор д-р Борислав Цеков: Тръмп създаде иконичен образ в най-новата история на САЩ
© Getty Images, архив

Задължение на "Сикрет Сървис" е да охраняват кандидатите за президент, но дори и те не могат да осигурят 100% защита. Това коментираха ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и политическият анализатор д-р Борислав Цеков.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 71

"Конкретните мотиви за стрелбата по Тръмп ще бъдат изяснени по-късно. За съжаление, стрелецът беше ликвидиран от тайните служби и няма как да бъде разпитан, но по косвен път това може да се разбере", коментира проф. Димитров.

Според него цялата кампания в САЩ и най-вече разделението, провокирано от нападките и обидите между кандидатите, създават такава обстановка – някой да реши, че може да вземе нещата в свои ръце и да извърши такъв опасен акт.

"Тръмп е силна и волева личност, много борбен човек – той го е доказал с цялата си биография. С тази светкавична реакция той показа не само способност да се ориентира в една изключителна ситуация, но показа и неговия политически инстинкт“, заяви пред бТВ д-р Цеков.

Преподавателят по конституционно право е категоричен, че Тръм е създал един иконичен образ в най-новата история на САЩ. "Той ще влезе в учебниците с вдигнатия юмрук и призоваването на привържениците му да се обединят и да се борят“, поясни д-р Цеков.
Тръмп след опита за убийство: Трябваше да съм мъртъв
Според него стрелбата е "зловещата кулминация на една токсична атмосфера“ – особено тази около Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, срещу когото се "излива какво ли не“ от 2015 г. насам.

"Разнасяха отрязаната му бутафорна глава в Холивуд – от нея капеше кръв. В либералния Туитър се носеше кикот на задоволство. Цялата атмосфера допринесе за този зловещ акт. Сега ще има едно отрезвяване и се надявам, че и двете партии ще намерят сили да сложат в ъгъла най-радикализираните си привърженици“, коментира още д-р Цеков.

Мелания Тръмп с първи коментар за опита за убийство на съпруга ѝ

"Ние сега разглеждаме този митинг на открито, но ако се погледнат всичките публични прояви на всички кандидати – както на Байдън, така и на Тръмп, е видно, че е доста трудно да се гарантира тяхната безопасност на 100%. Пътувания, събирания, открити пространства, струпването на твърде много хора – трудно е да се планира всичко“, категоричен е проф. Димитров.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
729 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Radka

2024.07.15 | 13:43

1
Toi e geroi på barzo da idva da spira voinite ubivat se deca ot orazie deto pecelat pari

Добави коментар

Водещи новини