Димитър Манолов: Доган не е вечен, Борисов също - какво става после?

Bulphoto (архив)
share

В т.нар. американска ТЕЦ "Марица Изток 3" остават само 35 служители след поредните съкращения. 

"Тези 35 души вероятно охраняват ТЕЦ-а да не стане по-голяма беля. И за ТЕЦ 1 се знае точната дата. Единият сценарий беше държавата да си го вземе и да произвежда електроенергия, същото важи и за ТЕЦ 1. Американският инвеститор си е направил неговите планове, те си върнаха със сериозна горница инвестициите", коментира председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "Денят ON AIR". 

По думите му и за ТЕЦ 2 има такива слухове, както и такива, че климатичните промени са предизвикани от фотоволтаичните паркове, които съсипват природата. 

"Няма план за плавен преход, никога не е имало. Въпросът е защо ПВУ трябваше да е концентриран върху съсипването на енергетиката. Някакви пари отиват да обогатят едни хора, които са достатъчно богати и без това", заяви Манолов.

Димитър Манолов: Задаващата се конфигурация в НС не е в полза на минималната заплата

В ефира на Bulgaria ON AIR той коментира също, че кризи има и в други сектори - като образованието: "Имаме поколение, през което образованието не е минало истински, какво друго може да сътвори - иска да хапне, пиене". 

Във връзка със сътресенията в ДПС председателят на КТ "Подкрепа" заяви, че партиите трябва да имат алтернативи, за да имат бъдеще.

"Ахмед Доган не е вечен, какво става после. Същият въпрос е и за ГЕРБ - утре го няма Бойко Борисов - какво става после? Първият устойчив проект беше Царят, после стана мода - политически проект от днес за утре, вземи парите и бягай", каза Манолов.

Той изрази мнението си, че второ ДПС от външен човек не може да стане, но не е изключено да има място за друг партиен проект.

Водещи новини

Още новини