Нинова: Закриваме Държавната петролна компания

Булфото (архив)
share

Държавната петролна компания ще бъде закрита, заяви вицепремиерът Корнелия Нинова по време на заседание на икономическата комисия в парламента.

В момента се обсъжда как да бъдат съхранявани необходимите запаси, допълни Нинова и сподели около какъв вариант се водят разговорите.

Фирмите, които са длъжни по закон да съхраняват запаси, да заплатят това задължение и тези запаси под формата на средства, а държавата да ги купува, съхранява и да отговаря, за да бъдат те абсолютно гарантирани, посочи тя.

Нинова: Засилваме ролята на държавата в икономиката - нещо, което ГЕРБ считаше за социалистическа отживелица

Водят се преговори по-голямата част от средствата по Плана за възстановяване да бъдат насочени като директно подпомагане към българските фирми, а не към финансови инструменти, обяви още вицепремиерът Нинова.

Това е очакването и на българските фирми. Те имат достатъчно възможности и сега да ползват финансови инструменти, които не са достатъчно уплътнени като средство за подпомагане на икономиката за възстановяване от кризите. Така че нашата позиция е за повече директна помощ към българския бизнес в Плана за възстановяване и устойчивост, обясни министърът на икономиката.

Водещи новини

Още новини