Кметът на Ловеч даде старт на поредното саниране на жилищни сгради

Община Ловеч
share

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 25 юни даде старт на поредното саниране на многофамилна жилищна сграда на ул. „Оборище“ №1. Сградата е построена през 1974 г. има осем апартамента и РЗП 1518 кв. м.

След прилагане на енергоспестяващите мерки се очаква да бъде клас „В“ – 185 kWh/m2, съобщават от общината.

Безплатен сладолед получиха децата в Ловеч

„Това е поредната група от пет сгради за саниране и това е добре, а когато изпълнителите са и ловешки фирми, е още по-добре“, каза при откриването кметът на Ловеч.

Проектът -Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч - етап 3" е последният проект по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради" от Инвестиционната програма за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Ловеч.

Мерките за енергийна ефективност ще бъдат извършени върху жилища на 51 домакинства. Сградите са със следните адреси: - ул. "Иларион Ловчански" №34 - бул. "България" №48. Вх. А - ул. "Оборище" №1 - ул. "Петко Р. Славейков" №7А - ул. "Търговска" №54. бл. "Надежда".

Кметът припомни, че санирането е ключов елемент от пакета мерки, който дава бързи резултати, запазва работни места и създава нови, съживява съпътстващи производства, услуги, транспорт и всичко това в условията на възстановяване от пандемията от COVID-19.

С реализацията на проекта ще се допринесе за оптимизира разхода на електрическа енергия и природен газ в санираните сгради, намалява енергийните емисии (топлинни, светлинни и шумови), конструктивно укрепване на сградите. където се налага, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите; осигуряване на достъпна среда до входовете на жилищните сгради. Корнелия Маринова пожела проектните и строително-ремонтните дейности да приключат в срок.

Водещи новини

Още новини