Община Троян готви за саниране още 319 жилища

  • 24 февруари 2020 12:14

  • 532
  • 0
Община Троян готви за саниране още 319 жилища
© Булфото (архив)

Община Троян готви за саниране още 319 жилища, съобщават от общинската администрация.

Десет броя Сдружения на собствениците са подали заявления за интерес и финансова помощ по обявената от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. трета процедура за подбор на проекти за енергийна ефективност на жилищни сгради, предаде БТА.

 

Променят закон, за да се подпомогне санирането

 

Всички заявления са придружени от обследване за енергийна ефективност и техническо обследване, технически паспорт за съответната сграда, и инвестиционен проект с количествени сметки.

Финансираните от сдруженията на собствениците инвестиционни проекти са внесени в Общинския експертен съвет по устройство на територията за съгласуване и одобрение, който е излязъл с положително становище по всички проекти, допълват от администрацията.

В процес на подготовка са три проектни предложения, които Община Троян ще подаде в обявения срок до 27 март пред Управляващия орган на оперативната програма.

Проектните предложения ще обхванат всички сгради.

Ако същите бъдат одобрени, ще бъдат осъществени енергоспестяващи мерки в 319 жилища и девет партерни помещения, в част от които се осъществява стопанска дейност.

По предходните две процедури на ОПРР 2014-2020 г. и Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са обновени 460 жилища, посочват още от администрацията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
532 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини