Предвиждат се нови 3 млрд. лева за саниране на сградите

  • 06 ноември 2020 12:21

  • 813
  • 2
Предвиждат се нови 3 млрд. лева за саниране на сградите
© Булфото (архив)

Предвиждат се нови 3 млрд. лева за саниране на сградите, каза вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по време на онлайн видеоконференция, организирана от зам.председателя на групата "Обнови Европа" в Европейския парламент Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност на тема: "Вълната от саниране - пътят към неутрално въглеродна Европа". Тези пари да се планира да се използват от Плана за възстановяване на ЕС към нова програма за саниране на сградите.

Парите ще се използват не само за саниране на частни сгради, но и в публични и бизнес сгради. Предвидени са 1,6 млрд. лева да бъдат ползвани за саниране на частни сгради, посочи вицепремиерът.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник добави, че освен санирането, трябва да се приложат и други мерки за постигането на ефективна енергийна ефективност. Той даде за пример поставянето на фотоволтаични системи на покривите на сградите, хидропомпи и др. решения. Освен това може да се използват и нови технологии като поставянето на термопомпи.

Променят закон, за да се подпомогне санирането

282 млн. лева ще бъдат насочени за енергийно обновяване на промишлени сгради. Предвиден е и четвърти компонент - мерки за енергийна ефективност на системи за външно изкуствено осветление с бюджет 452 млн. лева.

Последвайте канала на

Novini.bg
813 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.11.06 | 14:51

2
Ега ви приседне!

2020.11.06 | 12:47

1
ha taka de taman ciganskiat premier shte dobavi oshte 1 milliard kam smetkata si.

Добави коментар

Водещи новини