Емил Караниколов: Да запазим живота и здравето на хората беше най-важно

Кадър: БНТ
share

Всичко беше на втори етап, по-важно бе да защитим живота и здравето на хората. Не затворихме икономиката, не затворихме цели сектори, но нашата икономика изцяло зависи от европейската. Това заяви в студиото на "Панорама" по БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов.

,,Трябва да се скъси връзката на доставките и ако още продължим да развиваме това, ние ще имаме най-големите възможности с Хърватска, защото по становище на ЕК ние влязохме в кондиция в тази криза, влязохме изключително подготвени'', подчерта министърът.

Караниколов разкри каква е основната цел на държавните бензиностанции

,,Още в началото казахме, че икономическите мерки ще се развиват и в бъдеще. От 1-ви юни се разширява кръгът на лицата по схемата 60/40, които ще могат да участват. Тези пари ще се дават вече и за бизнес, който ще назначава безработни'', посочи той.

,,Ние сме част от Европейската общност. Всеки един чуждестранен инвеститор си прави много добре своите анализи и той няма от какво да се притеснява, ако спазва законите на България и ЕС. В момента преговаряме с големи компании и не считам, че за тях има някакъв проблем да инвестират у нас'', коментира в заключение икономическият министър.

Водещи новини

Още новини