Ваньо Танов: С 800 милиона лева повече са постъпилите приходи от митниците

share

Приходите на митниците за тази година трябва да бъдат увеличени с още 1 милиард лева. Това съобщи директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов в интервю за БНР „Неделя 150”.

„Ние ще направим всичко възможно тези пари да бъдат осигурени, защото са необходими на държавата”, каза още Ваньо Танов и подчерта, че това е заложено като данъчни приходи в приетия вече републикански бюджет за 2012г.

Той посочи, че постъпилите приходи от митниците за 2011г. са с 800 милиона лева повече са в сравнение с тези за миналата година.

На въпрос за възстановяването на лиценза на „Лукойл Нефтохим” Танов съобщи, че до 15 януари ще завърши мониторинга в рафинерията.

„Когато те отговорят на изискванията, аз ще им възстановя лиценза, но това не трябва да се приема като някаква даденост на всяка цена, че този лиценз ще бъде възстановен дори и ако не са изпълнили условията. Така че зависи от доклада, който ще бъде изготвен и който има срок до 15 януари да завърши този мониторинг. От резултатите от този доклад ще зависи дали ще бъде възстановен лицензът или не”, заяви Ваньо Танов.

Водещи новини

Още новини