Ваньо Танов: Опитаха да подхвърлят наркотици в колата на сина ми

  • 26 януари 2012 08:24

  • 1038
  • 0
Ваньо Танов: Опитаха да подхвърлят наркотици в колата на сина ми
©

Поздравявам колегите си с Международния ден на митниците и им благодаря за успехите, които постигнахме заедно.

Това каза в сутрешния блок на БТВ директорът на Агенция "Митници" Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

"Митниците показаха, че в условията на криза могат да постигат много добри резултати - миналата година събрахме над 800 млн. приходи над заложените", добави той. По думите на Танов, такова постижение няма нито една митническа администрация в Европа.

Той заяви, че контрабанда има в цял свят и тя няма как да бъде премахната напълно. "Вече има 40 образувани дознания за контрабанда и има осъдени лица. Това са заловени на границата хора. В повечето случаи тук съдът присъжда условни присъди, но ще има и нарушители, които ще влязат в затвора", съобщи директорът на Агенция "Митници".

Той заяви, че добрите резултати от работата на митниците се дължат на много сериозен контрол над служителите. Танов посочи, че когато се откриват нарушения, следва дисциплинарно уволнение за провинилите се. По думите му, вследствие повишените приходи на агенцията са довели до увеличение на заплатите на митничарите с около 200 лв.

Танов заяви, че СРС скандалът от миналата година, чието разследване беше прекратено, е бил опит за атака срещу него. "В един момент дори беше направен опит в колата на сина да бъде поставено наркотично вещество и контрабандни цигари, за да компроментират мен. За щастие, успяхме да предотвратим инсценировката, представяте си иначе какво щеше да бъде на първите страници на вестниците". Той не пожела да каже кой стои зад това.

Той заяви, че няма какво да крие, не провежда срещи на четири очи и няма от какво да се срамува. "Не съм имал контакти със служители на БОП, след като напуснах службата и нямам притеснение, ако подслушват разговорите ми", категоричен бе Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1038 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини